Főoldal

Az Öntözési Közösség webes alkalmazás egy, a mezőgazdasági termelők számára fejlesztett elektronikus felület, amelyen keresztül - regisztrációt követően - lehetőségük nyílik más termelőkkel felvenni a kapcsolatot öntözési közösség–alapítás céljából, hogy a releváns pályázati források kiaknázása minél hatékonyabban történhessen meg.

Az öntözési közösség-alapításhoz legalább két mezőgazdasági termelő szükséges. Az öntözési közösségek elismerése iránti kérelmeket az öntözési igazgatási szervhez (NFK) kell benyújtani, aki a kérelmeket a szakmai véleményével együtt felterjeszti az agrárpolitikáért felelős miniszternek. Az öntözési közösségeket a miniszter ismeri el.

Az Öntözési Közösség webes alkalmazás keretében a termelők a felhasználói térképi felületen berajzolhatják a földhasználatukban lévő területeket, melyeken ellenőrizni lehet, hogy a felhasználó által megadott terület alkalmas-e az öntözésre.

Előzőek mellett a felhasználók az ÖK rendszeren keresztül kapcsolatot kezdeményezhetnek a területükkel szomszédos földeken gazdálkodókkal. Amennyiben a másik fél elfogadja kapcsolatlétesítő jelzést, a két kapcsolatot létesített felhasználó számára láthatóvá válnak a másik fél adati, mely alapján megindulhat az öntözési közösség megalapításához szükséges egyeztetés közöttük.

További információkért kérem, látogasson el a http://www.nfk.gov.hu weboldalra, vagy keressen fel minket az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

E-mail: ontozesfejlesztes(kukac)nfk.gov.hu
Telefon: +36 1 467 6700

Impresszum: Az Öntözési Közösség alkalmazás a Nemzeti Földügyi Központ Öntözésfejlesztési Főosztálya és az ESRI, GDi Magyarország gondozásában jött létre az Agrárminisztérium által meghirdetett VP2.-4.1.4-16 „A Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Ágazat Fejlesztése” című pályázatra történő jelentkezés megkönnyítése érdekében.

Ajánlott böngészők: Google Chrome (verzió 88+), Microsoft Edge (verzió 88+), Firefox (verzió 85+)

Már van felhasználói fiókom

Belépés

Regisztráció

Regisztráció